torsdag den 9. august 2012

Syltede Rødløg




En ting jeg holder rigtig meget af er syltede rødløg. Jeg elsker den sur/søde smag, den sprøde kant og den fantastiske farve, som kan peppe de fleste ting op. Jeg bruger dem meget i salater, da det tit er et syrlig element, som giver salaten et ekstra touch, men der er et hav af muligheder hvad angår anvendelse. Man skal også huske, at det er en god ting at have stående, fordi der er en god holdbarhed på sylt. Man kan sagtens sylte andre grøntsager, så opskriften er ret generel.

Min Opskrift:
  • 5-7 almindelig størrelse rødløg
  • 3 dl eddike
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk sort peber
  • 1 rosmarinstilk
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 stk anis
  • 1 stang kanel
  • 2-3 dilkroner
  • Evt salt
  • 300 gr sukker
  • 1-2 dl vand, afhængig af hvor kraftig lagen skal være.
  • Smør til stegning
Opskrift og tilberedning på lagen er ganske enkel, så den skulle der ikke være så mange ben i. Bland alle produkterne sammen i en gryde og tænd for varmen. Husk at det skal være en svag varme, da sukkeret vil karamellisere.
Hak imellemtiden løgene groft. Som et godt tip, kan man lægge løgene i varmt vand, da dette vil blødgøre de øverste lag løgene. På den måde vil de blive nemmere at pille.

Når lagen har kogt sammen, kan man hælde den på kande, rengøre gryden, og tilsætte lidt smør til stegningen af løgene. Lad dem svitse godt af et par minutter, men sørg for at holde gang i gryden med en grydeske, da de ikke må brænde på! Hæld lagen ved, og lad dem koge 15-20 minutter. Nu kan man lade dem stå i 15-20 minutter igen i den varme lage. Så vil de suge mere smag til sig uden at ødelægge løgene alt for meget.
Det var alt herfra - Velbekomme!
 
 


2 kommentarer:

  1. Hej Steffen
    Super side du har her, og det er skønt at du vil dele din erfaring og kunnen med os andre.
    Thomas har også smag for løg og nyder at prøve noget nyt. Jeg håber det er ok at printe en kopi af dine opskrifter. Hil Britta

    SvarSlet
  2. Hej Britta.
    Tak for kommentar:)
    Lyder dejligt - du nakker bare;)
    Hils

    SvarSlet