søndag den 12. august 2012

Pocheret æg, Krydderpølse og Kartoffel


Hej igen! Nu kommer der lige en hurtig en her. Vi havde gæster til aften igår, og som så mange gange før, var min mor leverandør af gode råvarer, så som kartofler, gulerødder, kryderurter + diverse. Anyway - Vi snakkede om dagen aftensmad, og det ville være synd, hvis de fine kartofler blev spildt. Det blev så til en nem biksemads-inspireret lille dish. Jeg vidste, at vi havde et par krydderpølser i fryseren, så hurtigt kogte jeg noget vand til optøning. Manuel defrosting.
Det var dejlige råvarer, jeg brugte, men noget af det bedste ved dette måltid var tilberedningstiden. Vi snakker ikke meget mere end 25 minutter totalt. Her er hvad jeg brugte.

Min opskrift:

  • 1 æg
  • 1 krydderpølse
  • 2 cherrytomater
  • 175-200 gr rest-kartofler
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri + top
  • 1 stort rødløg
  • 1 lille håndfuld persille
  • Kørvel eller dild til pynt
Først tænder du lige for ovnen. Vi skal have bagt de tomater for at fremhæve smagen i dem - 200 grader C, sådan. Flæk tomaterne i både, og smid dem i et ildfast fad og så i ovnen. Bare giv dem til du skal bruge dem. smid pølsen ved siden af, da ovnen alligevel er tændt nu. Hæld lidt olivenolie over.
Tag en lille gryde/kasserolle og fyld den 3/4 op med vand og sæt den på fuld varme. Hæld en lille smule eddike og lidt salt ved. Dette er til at pochere ægget i.
Mens vandet varmer op, tager du en stor pande og tænder for varmen der. Skær kartofler i mindre stykker og kom dem i en skål. Hak nu løg, persille, bladselleri + top og gulerod i små stykker og kom i skålen med kartofler. Vend lidt olie, salt og peber i. Rist det hele godt af på panden og lad det stå og få varmen til det skal bruges.
Nu burde vandet koge. Tag nu ægget og bræk det ned i en lille kop. Rør kraftigt med et piskeris langs kanten i gryden, så du opnår en stor rotation. Hæld ægget i ved max varme og max rotation, og sæt uret til 5 minutter. 
Da ægget skal stå lidt, kan vi begynde på anretningen. Tag din tallerken eller skål, og kom kartoffelmikset på. Flæk pølsen på midten og læg ovenpå. De små hurtigbagte(grovbagte) tomater lægges diverse steder, og når ægget er klart, dryppet af for vand, lægges det på til sidst.
Pynt af med dild eller kørvel, og evt en lille smule olivenolie.
Det var lige en hutig en herfra.

Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Lækkert! Få men gode råvarer, lad os få flere af den slags opskrifter.

    SvarSlet
  2. Hej!
    Ja! Gode råvarer er rigtig vigtige, og det er altid godt, at holde tingene enkle. Det giver en bedre harmoni i retten, da alt for mange smagindtryk kan virke forvirrende.
    Der skal nok komme flere:)

    Tak for kommentar

    Steffen

    SvarSlet